A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Новини

Круглий стіл "Впровадження Концепції НУШ на уроках фізкультури"

На виконання плану роботи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Новодністровської міської ради на 2023/2024 н.р., згідно графіка проведення засідань професіональних спільнот на 2023/2024н.р    20 грудня на базі Новодністровського ЗЗСО ІІ-ІІІ ст відбувся круглий стіл для вчителів фізичної культури на тему «Впровадження Концепції НУШ на уроках фізкультури» (керівник ПС Продан Л.П.).. В ході круглого столу були висвітлені  питання модернізації уроку фізкультури щляхом найоптимальнішого вибору модулів, враховуючи матеріально- технічну базу закладу, наповнюваність класів, наявність різних медичних груп  та бажання учнів.  Члени професійної спільноти поділилися досвідом впровадження  інноваційних технологій  на уроках фізичної культури .

15:53 20.12.2023

Створення власного електронного ресурсу як інструменту професійного розвитку педагога

На виконання  плану роботи міського центру професійного розвитку  педагогічних працівників  Новодністровської міської ради 19  грудня на базі ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» був проведений семінар-навчання з вчителями природничо-математичного циклу під назвою «Створення власного електронного ресурсу як інструменту професійного розвитку педагога».  Вчителі ознайомились з поняттям електронного ресурс у та його видами, цифровою компетентністю педагога –як складовою професійного розвитку, а також навчилися використовувати комп’ютерні моделі при вивченні природничо- математичних дисциплін. Також вчителі ознайомились з сервісом  Mind Map для створення карти знань і як ці карти використовувати в освітній діяльності. .(спікер В.Л.Гулько, консультант Центру)   

15:40 19.12.2023

Засідання методичної вітальні для молодих вихователів

14 грудня на базі ЗДО «Ромашка» відбулося засідання методичної вітальні  для молодих вихователів  закладів дошкільної освіти «Паросток надії» на тему  «Сучасні підходи до організації  освітнього процесу» (керівник Химич С.С.) Програма семінару   включала різні форми роботи з молодими педагогами: аналіз програм, методична панорама, практикум, анкетування тощо. В ході семінару  учасники ознайомилися з ключовими компетентностями  сучасного вихователя, які відображені у  Державному стандарті дошкільної освіти (БКДО), формами організації освітнього процесу, розвивали вміння аналізувати освітні програми закладів дошкільної освіти, вчилися розв’язувати та запобігати конфліктним ситуаціям у роботі з дітьми та їх батьками.

13:15 15.12.2023

Навчаються учителі-логопеди

На виконання плану роботи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Новодністровської міської ради на 2023/2024 н.р., згідно графіка проведення засідань професіональних спільнот на 2023/2024н.р    12 грудня на базі ЗДО «Радість» відбувся семінар для вчителів-логопедів на тему  «Організація інклюзивного навчання як комплексний процес у забезпеченні рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами» (керівник ПС Ткач С.А.). Програма семінару була насиченою і продуктивною. В ході семінару було обговорено і висвітлено низку проблем, які стоять перед інклюзивним навчанням  освітніх закладів міста. Слухачі  ділилися  досвідом співпраці у рамках роботи Команди  індивідуального психолого-педагогічного супроводу, від злагодженої роботи якої залежать  як успіхи у навчанні, так і адаптація і соціалізація кожної дитини з особливими освітніми потребами; поповнювали скарбничку інноваційних методів роботи з дітьми різних нозологій та ресурсним забезпеченням освітнього процесу; разом  складали формулу успіху у роботі вчителя-логопеда, а саме: бути поряд з дитиною, вселяти в неї віру у власні сили і можливості та  тісно співпрацювати з педагогічним колективом та батьками.               

11:58 15.12.2023

Педагогіка партнерства

     На виконання  плану роботи міського центру професійного розвитку  педагогічних працівників  Новодністровської міської ради протягом  листопада з метою  ознайомлення слухачів з принципами  та ідеями педагогіки партнерства ХХІ століття на базі Будинку дитячої творчості  та Новодністровського ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів відбулися семінари для педагогів з проблеми «Педагогіка партнерства:  основні принципи та дієві методи залучення до спільної діяльності» (спікер - Іванова Т.М., консультант Центру)

10:22 29.11.2023

Професійне вдосконалення

    Ковід, карантин,  війна, повітряні тривоги…  призвели до  відчутних  освітніх втрат у школярів. Складно налагодити нормальний  освітній процес.

15:29 23.11.2023

Стартують Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів у 2023/2024 н.р.

 Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації №302 від 08.11.2023р. розпочався ІІ етап  Всеукраїнських учнівських олімпіад  з навчальних предметів. Бажаємо всім учасникам учнівських олімпіад успіхів , нових відкриттів та перемог!

17:02 16.11.2023

Персональний сайт чи блог – це сучасно, перспективно і зручно!

Використання власного  сайту  чи  блогу  має  великий потенціал для активного та інтерактивного навчання, інтенсивної взаємодії між користувачами й авторами,  сприяє розвитку навичок мислення й більшої гнучкості навчального процесу та формування ключових та предметних компетенцій.

16:55 16.11.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень