A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Інноваційні підходи з розвитку музичних компетентностей дітей дошкільного віку за напрямом «Дитина у світі мистецтва» БКДО

Дата: 23.02.2022 08:58
Кількість переглядів: 62

      21.02.2022 на базі ЗДО «Ромашка» відбувся міський семінар-практикум музичних керівників ЗДО «Інноваційні підходи з розвитку музичних компетентностей дітей дошкільного  віку за напрямом «Дитина у світі мистецтва» БКДО»(керівник Чайка О.В.)

 

 Консультант МЦПРПП Іванова Т.М. ознайомила слухачів семінару-практикуму з освітнім  напрямом «Дитина у світі мистецтва» оновленого БКДО. Особливу увагу було приділено формуванню мистецьких компетентностей  дітей дошкільного віку через  різні види діяльності. 

З методиками і практиками впровадження новітніх технологій щодо розвитку творчих музичних навичок дітей дошкільного віку (панорама методичних знахідок)ознайомила слухачів семінару-практикуму  Чайка О.В., музичний керівник ЗДО «Радість».

      Цікаві форми практичної роботи із слухачами семінару  продемонстрували музичні керівники ЗДО «Ромашка» Власова Н.М.,(«Використання елементів музикотерапії на музичних заняттях(тренінг)) та ЗДО «Радість» Чайка О.В. («Використання музико-терапевтичних методів під час музичних занять» (вікторина)).

     Майстер-клас  з використанням інтерактивних ігор-вправ  за методикою Карла Орфа «Іграшковий магазин»  провела Медведєва О.Є.(ЗДО «Радість»). Особливий акцент  у ході майстер-класу було зроблено  на впровадження в практику роботи музичних  керівників ЗДО основної ідеї К. Орфа щодо самостійного пошуку кожної дитини музиканта в собі через навчання грі на простих інструментах, а також створення атмосфери ігрового спілкування, де кожен малюк нарівні з дорослим має змогу проявити свою індивідуальність.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень