A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

З любов'ю до української мови ( урочисте відкриття розмовного клубу)

Дата: 14.06.2022 17:19
Кількість переглядів: 56

 

14 червня за ініціативи міського центру  професійного розвитку педагогічних працівників  Новодністровської міської ради  розпочав роботу розмовний клуб «З Україною у серці», який об’єднав представників з різних куточків нашої єдиної, неподільної , соборної України:  Харкова, Херсона, Миколаєва, Луганська, Маріуполя, Новодністровська… Святкове відкриття  розмовного клубу відбулося на базі  опорного закладу  загальної середньої освіти «Новодністровська гімназія».  Із  вступним словом до присутніх звернулася  директор  Центру Галина Грохольська. Хвилиною пам’яті  вшанували Воїнів, Захисників України, цивільних людей, які віддали своє життя за Україну, її незалежність, свободу  та майбутнє наших дітей.

    Сьогодні  нас  всіх об’єднала одна мета:  прагнення до Перемоги! Перемоги добра над злом, Перемоги правди над брехнею!

    Реалії  сьогодення спонукають  кожного  з нас переглянути  своє ставлення   до   української мови, яка  стала історичним наслідком окупації України московією. 

    Метою роботи розмовного клубу є  допомога та підтримка всіх  бажаючих  у подоланні  мовного та психологічного бар’єрів    у переході   до спілкування     українською  мовою. Волонтери , а це  вчителі української мови та літератури освітніх закладів міста, готові передати свій багаж знань учасникам розмовного клубу.

    Всіх учасників  розмовного клубу  об’єднала пісня січових стрільців «Ой у лузі червона калина» у виконанні Наталії Власюк.

    Перше заняття на тему : «Алфавіт. Відмінності звуків. Вимова голосних звуків», яке провела  Процюк Ольга Василівна, вчитель вищої категорії, учитель- методист пройшло у дружній і теплій атмосфері  та отримало високу оцінку наших учасників.

    Як сказав французький поет, філософ  Франсуа Вольтер :«Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя». Тож приєднуйтеся,  друзі,  до вивчення української мови!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень