A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

«Мова –це кордон і зброя, дім і фортеця, шлях з минулого у майбутнє….» (Ірина Фаріон)

Дата: 19.08.2022 13:45
Кількість переглядів: 70

За ініціативи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Новодністровської міської ради у червні 2022року було створено розмовний клуб «З Україною у серці». Впродовж  трьох  місяців  представники з різних куточків нашої єдиної неподільної соборної України: Херсона, Харкова, Миколаєва, Луганська, Маріуполя, Новодністровська брали участь у роботі розмовного клубу. Сьогоднішні реалії спонукали кожного  жителя України переглянути   своє ставлення до мови.

    Директор Центру, координатор Галина Грохольська разом із педагогами  української мови та літератури освітніх закладів міста розробили програму роботи клубу. Усвідомлюючи, що мова має велике значення,   кожен прагнув внести свою лепту у Перемогу,  перемогу на мовному фронті. Педагоги намагалися на своїх заняттях  донести до членів розмовного  клубу  красу, багатство, милозвучність рідної мови та поліпшити навички володіння  розмовної української мови.

    Трепетним акордом останнього  двадцятого  заняття у розмовному клубі  стала зустріч у творчій майстерні художника слова Інни Михайлівни Гончар.  У своїй презентації   Галина Грохольська висвітлила сторінки життєвого шляху письменниці, журналіста, публіциста, педагога, керівника літературної студії «Струни душі», кореспондента, редактора, фахівця зі зв’язків із громадськістю філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС ПрАТ «Укргідроенерго», лауреата багатьох літературних конкурсів, члена Національної спілки журналістів України, члена Всеукраїнського товариства «Просвіта», володарки медалі «За вірність заповітам Кобзаря» та  численних премій.

    Поезія авторки   багатогранна і трепетна.  Вона здатна проникнути у серце і торкнутися струн душі кожного.  Своєю поезією  Інна Михайлівна здатна чарувати слухачів та читачів різних поколінь.

    «Авторка сповідує  чистоту і культуру слова, береже її, як дорогоцінний  скарб, який не можна пошкодити, щоб донести його до людських сердець»,- так про її творчість відгукується Ольга Серебріян, провідний бібліотекар ЧУНБ імені М.Івасюка.

Учасники розмовного клубу висловили  щиру подяку авторці за змогу вкотре доторкнутися до таїнства творення поетичних шедеврів, за  душевну щирість, за пережиті разом хвилини болю, віри, надії, любові…

     Логічним завершенням  роботи розмовного клубу було вручення учасникам   сертифікатів, що засвідчують підвищення рівня володіння українською мовою та подяк педагогам за старання, розуміння, самовіддачу та вагомий внесок у розвиток функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя. Всіх присутніх привітала  директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Галина Грохольська та подякувала за приємні зустрічі  і  побажала миру, невичерпного здоров’я та віри у велике майбутнє України. 

      А своїми  враженнями про незабутні зустрічі  ділилися учасники розмовного клубу  за круглим  (солодким) столом.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень