A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Наша мова-це саме життя....

Дата: 28.07.2022 13:50
Кількість переглядів: 51

      Для учасників  розмовного клубу «З Україною в серці» вчителем української мови та літератури Дриган Майєю Миколаївною, учителем  вищої категорії, старшим учителем  було проведено філологічний марафон «Люби , вивчай рідну мову» у форматі «Ігри патріотів». Знавці мови розподілилися на дві команди: «Українознавці» та «Мовознавці». Змагання розпочалося із батлу наголосів «Вимовляй, правильно наголошуючи». Цікаво було спостерігати , як вмотивовані учасники вимовляли, повторювали та запам’ятовували слова з правильними наголосами.                                                                            
    Досить захоплюючою роботою виявилося редагування речень. Кожен з присутніх міг уявити себе редактором улюбленого журналу та повправлятися із виправленням помилок, користуючись спойлерами: «неправильно», «правильно».                                                                                                                      
Швидко впоралися команди із мовним квестом «Відшукай помилку». Із уважністю та зосередженістю збирали букет ромашок із потрібними пелюстками, у яких немає помилок при написанні  м'якого знака.           Прослухавши прокоментовану презентацію «Державні та релігійні свята в Україні», члени команд «Українознавці» та «Мовознавці» обговорювали написання великої літери у власних назвах. Підсумовуючи опрацьовану тему, учасники долучилися до тесту-марафону «Свята нашої держави» під гаслом «У світі є одна країна, яку люблю, -  це Україна».  

     Нікого не залишила осторонь думка В. Земляка, який висловлював громадянську позицію щодо патріотизму кожного свідомого українця, який любить свою мову, свій народ, свою землю. За словами Олеся Гончара, кожен учасник розмовного клубу «З Україною в серці» дійсно зрозумів, що мова для нас, українців, - це не тільки засіб спілкування. За сучасних обставин вона щось значно більше. Для нас мова – це і пам’ять, і честь, і гідність; для народу наша мова – це саме життя… 

         

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень