A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Профілактична і корекційна робота з учасниками освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Дата: 14.02.2023 12:34
Кількість переглядів: 41

Під час воєнного стану найбільша увага  приділяється психологічному стану та психічному здоров’ю учасників  освітнього процесу. Більшість з них переживають  виснаження, спустошення, втому; відчувають тривогу, паніку;  знижується поріг самооцінки, зневіра у власних можливостях.

    Відповідно до плану роботи міського центру  професійного розвитку педагогічних працівників 13.02.2023року на базі  Новодністровського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів відбулося  засідання  міської  професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти міста  на тему «Подолання стресу та тривожності в учнів» (керівник ПС  Пікалюк В.Я.). Учасники семінару мали можливість розглянути питання  планування профілактичної і корекційної роботи з усіма учасниками освітнього процесу. Ознайомилися із заходами, які покращують  психічне здоров’я учасників освітнього процесу. Розглянули ситуації щодо подолання стресових проявів, а також як допомогти та підтримувати здоровий стан в критичних ситуаціях.     

     Сьогодні основний  акцент  полягає саме на важливості психологічної підтримки   усіх здобувачів освіти.  Адже основним девізом  практичного психолога мають стати слова «Якщо мене чекають, якщо я комусь потрібна, якщо за час роботи я допомогла хоча б кільком учасникам освітнього процесу, то я живу недарма».

       Під час засідання учасники професійної спільноти мали нагоду  долучитися до Всеукраїнського онлайн-вебінару щодо створення Єдиної  статистичної звітності психологічної служби «Авторизована інформаційна система «Я-психолог»», яка стане помічником не лише у формуванні звітності, але і у плануванні щоденної роботи.

       


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень