A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

МОНІТОРИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

Дата: 16.02.2023 12:15
Кількість переглядів: 17

 Сьогодні необхідним постає оновлення і підвищення якості змісту позашкільної освіти. Сучасна позашкільна освіта піддається оцінюванню як з боку споживачів послуг (батьки, вчителі), так і з боку держави. Одним із механізмів, який дозволяє контролювати якість освіти, є моніторинг. Це збір, обробка, зберігання та розповсюдження інформації про стан освіти, інтерпретація зібраних фактів та прогнозування на їх основі динаміки і основних тенденцій її розвитку та розробка науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень стосовно підвищення ефективності функціонування освітньої галузі.  Запровадження моніторингових досліджень допомагає створити інформаційну систему відстеження якості освіти та результатів діяльності закладу позашкільної освіти.

      Відповідно до плану роботи міського центру професійної підготовки педагогічних працівників з метою ознайомлення  з поняттям моніторингу як інструменту визначення якості освіти, його завданнями, принципами та функціями 16.02.2023 року на базі Новодністровського будинку дитячої творчості відбувся навчальний семінар «Моніторинг якості освіти у закладі позашкільної освіти» (консультант МЦПРПП Іванова Т.М.)

В процесі семінару педагоги  познайомилися з нормативно-методичною базою проведення моніторингу, формами і методами методичної роботи в позашкільному закладі освіти, формуванням внутрішньої системи забезпечення якості освіти та етапами її формування.

    По завершенню навчального семінару його учасникам   було надано рекомендації щодо використання результатів моніторингового дослідження як мотивації до створення оптимальних умов розвитку освітньої діяльності закладу позашкільної освіти та  окреслено перспективні завдання педагогічних досліджень у міжмоніторинговий період

 

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень