A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

До 209 річниці від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2023 12:28
Кількість переглядів: 20

І мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом.

 

      Я пишаюся  тим, що я українка! Що земля, на якій я  народилася, - Україна! Моя Україна подарувала світові великих людей, імена яких не меркнуть, а живуть віками.

   Сьогодні минає 209 років від дня народження геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка.  Минають роки, зявляються нові письменники,  але постать Шевченка    яскраво ясніє в ореолі слави та всенародного визнання.

   Життя Великого Поета – сонет любові до рідного народу, до своєї неньки України. Заглибившись у творчість  Тараса Шевченка розумієш,  звідки у нього такий високий духовний світ і геніальний талант; звідки та всеосяжна любов до України, її народу та всіх чесних  демократичних людей світу; звідки він брав силу вистояти у боротьбі проти зла і не зломитися.

   Творчість Тараса Шевченка  у контексті  подій, які відбуваються  в Україні, не дає нам змоги засумніватися у правдивості його пророцтв. Чим більше вчитуєшся у його поетичні рядки  тим  більше переконуєшся, що вони звернені до нас українців ХХІ століття.  Можливо це розуміння  сьогодні надасть нам сили, стійкості, мужності, мудрості вистояти  в щоденному подоланні труднощів у боротьбі  за себе, за чистоту своєї душі, за нашу неньку Україну.

Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

 




« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень