A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Забезпечення підтримки дітей з особливими освітніми потребами в системі дошкільної освіти міста

Дата: 03.10.2023 09:02
Кількість переглядів: 14

      З урахуванням реалій сьогодення питання щодо надання освітніх послуг та забезпечення  підтримки дітей з особливими освітніми потребами  залишаються пріоритетними і в 2023/2024 навчальному році.

На виконання плану роботи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Новодністровської міської ради на 2023/2024 н.р. з метою  ознайомлення з Порядком  організації діяльності інклюзивних груп в ЗДО, обсягом вимог та завдань, які стоять перед колективом дошкільного закладу  та членами Команди психолого-педагогічного супроводу дитини 25вересня на базі ЗДО «Радість» та  2 жовтня на базі ЗДО «Ромашка»  консультантом Центру Т. Івановою було проведено консультування для  членів Команд психолого-педагогічного супроводу на тему: «Організація інклюзивного навчання  дітей з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної освіти». В ході консультувань  слухачі поповнили теоретичні та практичні знання в області  організації інклюзивної освіти в  дошкільному закладі та інклюзивній групі, ознайомилися з етапами впровадження інклюзивної освіти, основними завданнями і функціями членів Команди  індивідуального психолого-педагогічного супроводу, порядком зарахування дитини до інклюзивної групи тощо.  Слухачі отримали відповіді на питання щодо  створення індивідуальної програми розвитку та алгоритм  складання індивідуального навчального плану дитини.

Зусилля  працівників закладів дошкільної освіти міста будуть спрямовані на забезпечення безбар’єрного  доступу до дошкільної освіти усіх дітей з особливими освітніми потребами, їх успішної  адаптації і соціалізації, віри у власні сили і можливості.

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень