A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Впровадження інноваційних технологій у освітній процес: STEM-освіта

Дата: 23.10.2023 11:47
Кількість переглядів: 22

Стрімкий розвиток  ІТ-галузі, нанотехнологій виявляє потребу у досвідчених фахівцях, а значить, виникає гостра освітня потреба у якісному навчанні сьогоднішніх учнів технічним дисциплінам - математиці, фізиці, інженерії, програмуванню.

      Одним із напрямків інноваційного розвитку природничо-математичної освіти є система навчання STEM, завдяки якій діти розвивають логічне мислення та технічну грамотність, вчаться вирішувати поставлені задачі, стають новаторами, винахідниками.

      У звязку із впровадженням  інноваційних технологій в освітній процес,  постає питання готовності педагогів до  їх застосування .

      На виконання  плану роботи  міського центру  професійного розвитку педагогічних працівників  на 2023/2024 н.р. 04.10.2023 р. на базі  Новодністровського ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів  та  23.10.2023р.  на базі ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» відбулися  семінари-навчання для педагогічних працівників освітніх закладів  щодо впровадження STEM- освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти та НУШ. Роль  STEM-освіти у професійному розвитку педагога.

     У процесі навчання вчителі ознайомилися  з пленерними уроками, як однією з форм STEM- освіти, використання проєктної діяльності на уроках та використання  елементів  STEM при вивченні різних предметів. Педагогам було  презентовано сайт "Український проєкт "Якість освіти", як дієвий інстумент для професійного розвитку педагога, мета якого надавати фахову допомогу освітянам України, поширювати авторські методики викладання, вести прямий діалог з авторами підручників, забезпечити зв`язок між провідними фахівцями в кожній науковій галузі.

    STEМ-освіта дозволить зміцнити та вирішити найбільш актуальні проблеми майбутнього.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень