A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Педагогіка партнерства

Дата: 29.11.2023 10:22
Кількість переглядів: 13

     На виконання  плану роботи міського центру професійного розвитку  педагогічних працівників  Новодністровської міської ради протягом  листопада з метою  ознайомлення слухачів з принципами  та ідеями педагогіки партнерства ХХІ століття на базі Будинку дитячої творчості  та Новодністровського ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів відбулися семінари для педагогів з проблеми «Педагогіка партнерства:  основні принципи та дієві методи залучення до спільної діяльності» (спікер - Іванова Т.М., консультант Центру)

      В умовах війни, коли в серці кожного оселилися біль, страх, прозріння та ціла палітра емоцій - непросто як навчатись, так і навчати. У вирі таких подій, як ніколи, потрібна повага до особистості, доброзичливість, позитивне ставлення, довіра, взаємодія, проактивність і позитивна обов’язковість.Таким інструментарієм навчання і є педагогіка партнерства, ідеї якої відкривають допитливий розум навіть в умовах війни.

    Що таке партнерство? Що таке педагогіка партнерства? Педагогіка партнерства XXI ст. - яка вона? Хто є лідером у педагогіці партнерства ?Що слід робити, щоб партнерство педагога-учнів-батьків було ефективним? Ці та інші питання було обговорено на семінарах.

    Особливе зацікавлення слухачів  викликало обговорення  питання «Педагогіка партнерства» очима дітей». В ході семінарів слухачі набували  компетентностей  взаємодії з учасниками освітнього процесу  та здатності до визначення ресурсів особистого професійного розвитку.

    Нова українська школа покликана формувати успішну  особистість. Це має бути цілісна різнобічна та розвинена ініціативна людина з активною громадянською позицією, здатна жити в умовах постійних змін.

    Саме тому освітній процес слід організовувати у дусі педагогіки партнерства: педагогам буде цікаво працювати, дітям -  навчатися, батькам –довіряти найцінніше.

                                    

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень