A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Корисні ресурси з медіаграмотності для педагогів

Дата: 05.12.2023 15:30
Кількість переглядів: 12

У цифрову епоху медіаграмотність стає однією з ключових компетенцій сучасної людини, а враховуючи величезний потік інформації та фейків — життєвою необхідністю.

Ми підготували для вас матеріали з цікавими інтерактивними методами, які можна інтегрувати в навчальний процес. Вони допоможуть розвинути в учнів та учениць навички критичного мислення та навчити їх правильно аналізувати інформацію. Словом, якщо ви хочете йти в ногу з часом і бути в тренді — ця добірка для вас.

Посібник «Медіаграмотність для громад» — це інтерактивний навчальний інструментарій, збірка більше 50 сценаріїв для проведення практичних занять з медіаграмотності.

Посібник «Кібергігієна та протидія кібербулінгу» — набір навчальних заходів для розвитку навичок безпечної поведінки в інтернеті. Через інтерактивні навчальні вправи тут розкриваються теми розпізнавання та протидії кібербулінгу, шкідливого програмного забезпечення та соціальної інженерії та інше.

Посібник «Зарядка з інфомедіаграмотності» набір вправ для проведення змагання у громаді під назвою Кубок з медіаграмотності. Ігри також можна використовувати окремо: на уроках фізкультури, під час проведення літніх таборів у школах, як складова інших заходів для молоді тощо.

Матеріали доступні за посиланням: https://mriemotadiemorazom.org/resources

Завантажуйте посібники, адаптовуйте і давайте своїм учням та ученицям як ніколи важливі знання!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень