A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Семінар учителів гуманітарного циклу "Формування ключових компетентностей на уроках української мови, української та зарубіжної літератур"

Дата: 14.12.2023 11:21
Кількість переглядів: 20

 

      На виконання плану роботи  міського центру професійного розвитку педагогічних працівників  та згідно графіка засідань професійних спільнот педагогів  12 грудня на базі Буковинського ліцею-інтернату  з посиленою  військово-фізичною підготовкою проведено семінар на тему «Формування ключових компетентностей на уроках української мови, української та зарубіжної літератур». Програма семінару була цікавою і насиченою. Заступник начальника ліцею з навчальної  роботи Анастіна І.І. та методист Бушовська О.А. розкрили питання щодо впровадження Державного стандарту базової середньої освіти та формування предметних компетентностей педагогами закладу.

     Учасники семінару мали можливість відвідати фрагмент уроку  української мови в 11 класі «Будова складного речення і логічні помилки у ньому» ( Довбенко О.К.). На уроці  учитель і ліцеїсти  продемонстрували  шляхи зацікавлення  навчанням через різні форми роботи  та вміння практичного і творчого застосування набутих знань . Провідним лейтмотивом уроку було виховання життєво й соціально компетентної  особистості, яка здатна самостійно робити вибір і приймати відповідні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях.

      На майстер-класі, який проводила Гуцул Л.М.,  учасники  семінару попрактикувалися зі створення  карт знань. Володіння  сучасними педагогічними технологіями навчання  допомагає педагогам  активізувати пізнавальну діяльність учнів.

      Керівником міського центру професійного розвитку педагогічних працівників   Грохольською Г.Ф. представлено презентацію « Розвиток професійної компетентності сучасного вчителя». Модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній учительській праці.

    У підсумку семінару було проведено рефлексію, де учасники ділилися своїми відгуками, враженнями, побажаннями.

  Дякуємо педагогам, адміністрації закладу за представлений досвід роботи, змістовні заходи та співпрацю з міським центром професійного розвитку педагогічних працівників. Разом до Перемоги!

      

       


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень