A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Розвиток емоційного інтелекту дитини – запорука її успішності в майбутньому.

Дата: 16.04.2024 13:35
Кількість переглядів: 7

Усі батьки бажають щоб їхня дитина росла щасливою та успішною. З цією метою  вони прагнуть розвивати малюка з пелюшок: навчати цифрам та літерам, розмовляти іноземними мовами, тренувати увагу та пам’ять. Однак, для гармонійного розвитку та благополуччя у майбутньому, значно ефективніше та доцільніше розвивати емоційний інтелект  дитини. Адже розвиток емоційного інтелекту сприяє соціальній адаптації, допомагає ефективно комунікувати з оточенням і розв'язувати конфлікти. Емоційний інтелект сприяє розвитку емпатії, логічного мислення та стресостійкості. Через те, що він не передається генетично, його потрібно розвивати з раннього віку. Щоб підвищити  його рівень, потрібна підтримка дорослих.

      Що таке емоційний інтелект та  його визначення; для чого,  коли і як  потрібно розвивати його у дітей -  ці та інші питання стали темою обговорення  міського семінару-практикуму для вихователів  закладів дошкільної освіти на тему «Формування емоційного інтелекту дітей дошкільного віку як підгрунтя формування соціально-психологічної та соціально-громадянської компетентностей (за Державним стандартом дошкільної освіти)», який, за планом роботи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників, відбувся 16 квітня 2024 року на базі ЗДО «Ромашка».

Зі  слухачами семінару  було проведено практикум «Поняття резилієнтності і подолання алакситимії»  та тренінг «Ігри та ігрові прийоми  для розвитку емоцій  дітей дошкільного віку» (Мартиненко Н.М.).

Консультантом МЦПРПП Т. Івановою  проведено консультування «Сучасні підходи до  формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку засобами національно-патріотичного виховання».

     В ході панельної дискусії вихователі  обговорили питання   розвитку   соціально- громадянської компетентності дітей дошкільного віку у різних видах діяльності  засобами емоційної сфери.


      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень