A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з ООП у закладі дошкільної освіти

Дата: 27.03.2024 12:25
Кількість переглядів: 27

Одним із найважливіших елементів розвитку  дитини є мова. Дошкільний вік - це період активного засвоєння дитиною навичок мовлення та спілкування, становлення і розвиток всіх сторін мовлення - фонетичної, фонематичної, лексичної, граматичної.

        Якщо мова дитини чиста, правильна, дитина вільно спілкується з оточуючими. Розлади мовлення можуть привести до проблем у навчанні і спілкуванні.

 Надзвичайно важливо своєчасно допомогти дитині у виправленні мовленнєвої вади. Помічником  для батьків  у вирішенні цієї проблеми  стане  учитель-логопед, який своєчасно допоможе дитині впоратися з  мовленнєвими  порушеннями.  

     Про причини виникнення мовленнєвих порушень у розвитку дитини, основні завдання та зміст корекційно-розвиткових занять з дітьми з ООП йшлося на  міському семінарі учителів-логопедів «Корекційно-розвиткова робота  як комунікативна спрямованість навчального процесу в освітніх закладах міста», який  відбувся 27 березня на базі ЗДО «Ромашка» згідно з планом роботи міського центру професійного розвитку педагогічних працівників на 2023/2023н.р. (консультант Іванова Т.М.)

  Протягом семінару учителі-логопеди переглянули  корекційно-розвиткові заняття з дітьми старшої групи (Ткач С.А), поділилися досвідом проведення індивідуальних та групових  занять з дітьми з порушеннями мовлення (Паламарчук Я.В.). В  ході жвавої дискусії  обговорили шляхи удосконалення  корекційно-розвиткової роботи з урахуванням індивідуальних особливостей дітей з особливими освітніми потребами (Даскальчук Л.В.). У своїх виступах   учасники семінару  приділили   особливу увагу  належній корекційно-розвитковій роботі логопеда та тісній співпраці  з усіма учасниками освітнього процесу.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису      Фото без опису  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень