A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Інноваційні технології на службі педагога

Дата: 23.04.2024 12:36
Кількість переглядів: 17

     23 квітня року на базі Новодністровського ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для професійної спільноти вчителів предметів художньо-естетичного циклу ЗЗСО та музичних керівників ЗДО на тему «Використання інноваційних  технологій в освітньому процесі як вагомого чинника підвищення рівня якості освіти».

      У сучасному світі, де освітні потреби та вимоги постійно змінюються, професійний розвиток педагога стає ключовим фактором успішного навчання. Це безперервний процес, спрямований на вдосконалення знань, навичок та компетенцій, необхідних для ефективного виконання педагогічної діяльності, чи не найголовнішу роль у якому відіграє використання інноваційних  технологій.

     Шляхи і методи професійного розвитку педагога у контексті побудови індивідуальної освітньої траєкторії розкрила на практикумі Римар О.В. Вона зазначила, що індивідуальна освітня траєкторія кожного педагога стає цінним інструментом для його професійного становлення.

     У своїй презентації музичний керівник  ЗДО «Ромашка»  Власова Н.М.  «Розвиток ключових компетентностей та наскрізних ліній на музичних заняттях в закладах дошкільної освіти у контексті завдань Державного стандарту дошкільної освіти» підкреслила, що важливу роль у всебічному розвитку дитини відіграють музичні заняття. Вони не лише знайомлять її зі світом музики, але й сприяють розвитку ключових компетенцій, визначених Базовим компонентом дошкільної освіти.

     Про інтеграцію музичного виховання з іншими видами організованої пізнавальної діяльності художньо-естетичного циклу інформувала музичний керівник ЗДО «Радість»  Чайка О.В. Вона  продемонструвала фрагменти  занять з дошкільниками та показала як поєднуються традиційні системи музичного виховання з інноваційними методиками.

     За круглим столом на тему «Використання інноваційних технологій для розвитку творчості і креативності  дітей та учнів»(спікер Т.М. Іванова) учасники обговорили наступні питання: які інноваційні технології сприяють розвитку творчого мислення та креативності учнів; як вони використовуються для створення середовища, що стимулює творчу самореалізацію учнів; приклади успішного використання інноваційних технологій для розвитку творчості.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень