A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Інформальна освіта як складова підвищення рівня професійних якостей педагога

Дата: 25.04.2024 12:53
Кількість переглядів: 15

     Інформальна освіта(самоосвіта) відіграє суттєву роль у професійному становленні молодого педагога ЗДО, пропонуючи йому численні можливості для розширення знань, навичок та компетенцій. Це досягається шляхом розширення знань та навичок, налагодження зв'язків з іншими педагогами, підвищення впевненості у собі.

      25 квітня 2024 року на базі ЗДО «Ромашка» відбулося засідання професійної спільноти «Методична вітальня «Паросток надії»» для молодих вихователів  закладів дошкільної освіти «Роль  інформальної  освіти  у  професійному  становленні  молодого  педагога».

      У презентації консультанта МЦПРПП Т. М. Іванової «Підвищення професійної компетентності  молодого вихователя ЗДО шляхом самоосвітньої діяльності» було висвітлено наступні питання: актуальність  інформальної освіти, її неперервний характер, основні завдання, форми та види діяльності,  критерії оцінювання та  модернізація системи освіти, яка  вимагає суттєвих і якісних змін у практиці роботи педагога.

     Керівник професійної спільноти Химич С.С.  обговорила з молодими колегами  питання  організації роботи у літній період та дотримання інструкцій з безпеки життєдіяльності дітей  в умовах воєнного стану. Особливу увагу приділила алгоритму дій дорослих під час повітряної тривоги. Розробила для слухачів відповідну пам’ятку та брошуру «Безпека життєдіяльності в інструкціях».

     Молоді педагоги  поділилися власними здобутками під час панельної дискусії «Роль школи молодого вихователя  у моєму професійному розвитку» та взяли участь у  анкетуванні на визначення професійних  та особистих якостей молодого   вихователя.

    На завершення засідання професійної спільноти Химич С.С.  здійснила  аналіз роботи за 2023/2024 навчальний рік  та  визначила завдання на новий навчальний рік.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень