A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Інклюзивна освіта в освітньому закладі: акценти сьогодення

Дата: 21.05.2024 16:34
Кількість переглядів: 22

         Концепція інклюзивної освіти відображає одну з головних демократичних ідей світу, ґрунтується на тому, що всі діти — цінні й активні члени суспільства. Тому організацію освітнього простору потрібно будувати на таких складових інклюзивного навчання, як інклюзивна культура, інклюзивна політика, інклюзивна практика.  Чи не найголовніша роль  в організації інклюзивного навчання  покладається на  злагоджену ефективну роботу  Команди індивідуального супроводу дитини.

20 травня відбулося  планове засідання професійної спільноти практичних психологів і  соціальних педагогів освітніх закладів міста на тему «Інклюзивна освіта:   співпраця  членів  команди психолого-педагогічного супроводу».

    Петровська О.В., практичний психолог ЗДО «Ромашка»    інформувала  колег про Порядок організації інклюзивного  навчання в закладах  освіти та роботу команди психолого-педагогічного супроводу».

 Мозковий штурм   «Шляхи удосконалення корекційно-розвиткової роботи з урахуванням індивідуальних особливостей дитини з ООП» провела з членами професійної спільноти Камінська Н.М.

     Про те, які бар’єри виникають перед учнями на шляху отримання якісної освіти та повноцінної участі в житті навчального закладу, про способи  їх виявлення, які ресурси можна мобілізувати для підтримки та подальшого розвитку  інклюзивного навчання,  про особливості організації фізичного середовища, яке має відповідати принципам універсального дизайну, - ці та інші питання інклюзивної освіти  обговорювалися  на  панельній дискусії «Співпраця працівників психологічної служби з Командою супроводу – запорука успішного навчання та розвитку дітей з ООП» (спікер Іванова Т.М.)

 Значна увага була приділена  і професійному вигоранню  самих психологів. Артемова К.М.   провела з  колегами інтерактивну вправу, спрямовану  на  усвідомлення  ресурсного відновлення енергії психолога «Сила енергії».

  Камінська Н.М.  проаналізувала роботу професійної спільноти  за поточний навчальний рік, відмітила активну участь колег  у різних форматах її роботи, запропонувала теми для опрацювання на наступний навчальний рік.

    Дякуємо  членам ПС за активну участь у роботі  спільноти та бажаємо творчих  успіхів на майбутнє.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису             

                                                                                      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень