A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Міський центр професійного розвитку
педагогічних працівників"
Новодністровської міської ради

Педагогічна просвіта батьків як необхідна умова залучення їх до активної участі в психосоціальній реабілітації дитини.

Дата: 31.05.2024 12:51
Кількість переглядів: 27

30 травня на базі міського центру професійного розвитку педагогічних працівників відбувся семінар для учителів-логопедів «Консультативно-просвітницька робота учителя-логопеда».

Про необхідність формування у батьків усвідомлення важливості корекції та стимуляції психічного розвитку і соціальної адаптації дитини, їхньої ролі у цьому процесі, підкреслив у своєму виступі «Формування психолого-педагогічних компетентностей батьків з визначених проблем роботи з дітьми з ООП» учитель-логопед Ткач С.А.

         Одним з сучасних трендів в навчанні є гейміфікація - застосування ігрових елементів і правил для досягнення реальних цілей. Поняття «гейміфікація», її мета, види, принципи,  важливість   навчання на основі гри та її вплив на мотивацію навчання було розкрито у презентації вчителя-логопеда Паламарчук Я.В «Гейміфікація освітнього процесу як основна форма організації життєдіяльності дитини з ООП».

Відомо, що однією з проблем сучасного батьківства є складність в утриманні уваги дитини і ненав'язливому залученні його вчитися.  Як зробити навчання захоплюючим і цікавим для дитини, якщо навкруги так багато спокус і цікавіших  занять, як батькам  організувати навчання дитини через гру, як  за  її допомогою створити ситуацію, у якій гра не лише міститиме необхідну корисну інформацію, але й буде вести дитину від простішого рівня знань до  складнішого, як освітня робота з батьками допоможе зробити їх свідомими і повноправними учасниками реабілітації дитини, про рекомендовану тематику для занять «Батьківського всеобучу», - про ці та інші питання йшлося у виступі консультанта міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Іванової Т.М. «Гейміфікація як інструмент залучення дітей до навчання».

 Керівник професійної спільноти  проаналізував роботу  за поточний навчальний рік. Члени спільноти обговорили тематику питань  на наступний навчальний рік.

 Дякуємо  членам спільноти учителів-логопедів за   плідну  роботу  у 2023/2024 навчальному році та бажаємо творчих успіхів на майбутнє.                                                   


Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень